Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer för minst två hyreshus

/
  • Här bakom boulehallen vill Gagnefsbostäder bygga fler hyreshus. Bolagets styrelseordförande Per Dahlkvist (C) säger att det är en absolutr viljeinrikting att två nya hus ska stå klara inom ett år.

Gagnefsbostäder AB planerar att under 2012 bygga minst två hyreshus om totalt tolv lägenheter bakom boulehallen på Fagervägsområdet.
– Vi räknar med att kunna bygga till överkomliga hyror, 6 000 kronor för tvåor och under 8 000 för trerummare, berättar bostadsbolagets ordförande Per Dahlkvist (C).

Annons

Bolagets hyreshusplaner är dagens goda nyhet till alla som står i den kommunala bostadskön.

Tidigare har bolaget avstått från att bygga med hänvisning till att byggkostnaderna skulle göra hyreskostnaderna oöverkomligt höga.

– Vi är en populär och bra hyresvärd, vilket bekräftats av Hyresgästföreningen, och vi vet också att det råder stor efterfrågan på lägenheter i Fagerängsområdet, berättar Per Dahlkvist.

Just nu är det 58 bostadssökande som köar för en lägenhet i Djurås – och som är beredda att snabbt tacka ja om en lägenhet skulle bli ledig.

– Ungefär 60 procent av de köande söker en bostad i Djurås, 20 procent vill bo i Gagnefs kyrkby med omnejd och resterande 20 procent söker bostad i andra kommundelar.

Gagnefsbostäder planerar att bygga två nya hyreshus bakom boulehallen i Djurås. Anbudshandlingar är på väg ut och gäller bygget av två huskroppar om totalt tolv lägenheter – med option på ytterligare sex huskroppar.

– Vår absoluta viljeinriktning är att två hus ska stå klara inom ett år, alltså före nästa nyårshelg. De ska innehålla tvåor och treor med en månadshyra på under 6 000 för tvåor och under 8 000 för treor. Om vi bygger fler ska de ligga i främst Djurås, men kanske också i Gagnef, närmare bestämt i Stationssamhället.

Per Dahlkvist hänvisar till bankberäkningar som visar att en person med en månadsinkomst på 22 000 kronor har råd med en hyra på 6 000 kronor och han berättar att bolaget vill bygga tvåvåningshus med hiss.

– Håller våra beräkningar ska även ungdomar ha råd att hyra de här lägenheterna, säger han.

Mer läsning

Annons