Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pigor ger konsertmed Nåsdrängar

/

Systrarna Johanna och Sofia Östling ger en konsert på hemmaplan och de har sällskap av "drängarna" Mats Lissjanis och Anders Sandström, båda från Nås.

Annons

Kvartetten, som bildades sommaren 2008 på Ingmarsspelsscenen i Nås, går under namnet Drängorkestern.

På fredagskvällen framträder pigorna och drängarna i Gagnefs kyrka.

– Det blir en blandning av julmusik, klassisk musik, folkmusik, popballader, visor och lite jazz, våra egna favoriter på vårt eget sätt, berättar Johanna Östling.

Systrarna Östling kommer från Bodarna i Djurås. Sofia, som tilldelades 2010 års Rune Lindströmstipendium, spelar orgel och piano. Hon studerar till kyrkomusiker vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm och vikarierar flitigt som kyrkomusiker. Dessutom är hon körledare för både barn- och vuxenkörer.

Johanna Östling, som spelar viola och violin, studerar klassisk musik på masternivå med huvudinstrumentet viola vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon ägnar sig åt varierade musikstilar och är medlem i flera ensembler, bland annat visgruppen Mylla, Midnattsorkestern, Oriens duo Norden och Alekvartetten.

Mats Lissjanis, sång och gitarr, har sjungit, spelat och spexat på revyscenen i Björbo under flera år. Han spelar också gärna fiol och är med i Nåsspelmännen.

Anders Sandström, bas och sång, programmerar till vardags vattenskärmaskiner. Fritiden ägnar han åt hårdrock med bandet Eternal.

Mer läsning

Annons