Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pengaregn" över Gagnefsbor

Annons

Årets ungdomsstipendiat Johan Lundin, är 17 år och började redan som nioåring som luftpistolskytt i Dala-Floda pistolskytteförening. Han har noterats för en rad segrar och framskjutna placeringar i stora tävlingar och även fått möjlighet att tävla på internationell nivå, i bland annat Tjeckien. Han satsar seriöst på sin sport och studerar vid skyttegymnasiet i Strömsund, där han samtidigt utbildar sig för en civil karriär inom hotell- och restaurangbranschen.

Anneli Åström tillhör pionjärerna inom Mockfjärdshandbollen och har varit engagerad inom verksamheten under drygt 30 år. Hon ingick i det damlag som gick upp i division 2 och på grund av att hemmahallen var för liten fick använda Leksandshallen som hemmaarena. Hon har varit ungdomstränare sedan 2004 och tränar nu pojkar födda 1992-92.

Kulturstipendiaten Anna Ihlis, som nyligen tilldelades även kommunens kulturstipendium, har målmedvetet satsat på musiken genom utbildning vid musik- och dansskolan i Gagnef, en gymnasial musiklinje i Falun och vidare vid Sjöviks folkhögskola. Hon är specialintresserad av jazz i folkmusikton och tolkar gärna stycken ur Monica Zetterlunds repertoar.

Mer läsning

Annons