Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntat men välkommet

Att vid 43 respektive 49 års ålder bli småbarnsförälder är, enligt Eva och Peter Östling, alldeles, alldeles underbart.
– Det borde vara förbjudet att få första barnet, man skulle få börja med det andra eller kanske det tredje, säger Eva halvt på skämt, halv på allvar.

Annons

Märta Östlings musikaliska storasyrror Johanna, 22 år, och Sofia, 19 år, är välkända för de flesta i Gagnefs kommun och för många musikintresserade runt om i Dalarna.

De har tilldelats flera utmärkelser och priser, de ingår i en rad musikensembler och så sent som under nyårshelgen konserterade de i Gagnefs kyrka med Drängorkestern.

– De är fantastiska döttrar, men visst kan jag önska att både jag och Peter redan när Johanna och Sofia var små hade haft den erfarenhet och mognad som nu kommer Märta till del, säger Eva.

Hon berättar att Märta är oerhört välkommen, men att hon varken var väntad eller planerad.

– Vi hade skrinlagt planerna på fler barn, men är överlyckliga över att ha fått tillökning. Och att ha Märta med till Björborevyn ger faktiskt mer energi än det kostar. Hon lyser verkligen upp vår tillvaro. Och hon är så snäll att jag kan jobba halvtid och ha henne med mig på jobbet.

Johanna och Sofia glädjer sig åt att ha fått en lillasyster och en chans att vid sidan av viola och violin respektive orgel och piano få öva även på mammarollen.

– Och ur fertilitetssynpunkt behöver vi tydligen inte skynda på med att skaffa egna barn, skojar de.

Men de vill att Märta snabbt väljer instrument och då gärna cello.

– Då kan vi turnera som trio.

Mer läsning

Annons