Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ompröva flytten av Kåken"

Annons

Tidningen berättade igår att Kerstin Pettersson, 71, år reagerat över en pågående namninsamling mot flytten av Kåken till det nuvarande biblioteket mellan Djuråsskolan och kommunkontoret.

- Vi måste visa ungdomarna förtroende och respekt. Vi tar problemen när och inte minst om de kommer. Det är alldeles onödigt att måla f-n på väggen, menade Kerstin Pettersson, som istället förordade kontakter mellan de boende och ungdomarna i syfte att öka förståelsen och motverka ålderssegregation.

Den namnlista hon syftade på har lämnats till kommunen och de hyresgäster och villaboende som undertecknat den betonar att de inte har något emot ungdomar, men att de ifrågasätter lämpligheten i att flytta Kåken in i bebyggelsen.

I den inledande texten skriver Djuråsborna att "så vitt vi vet bor ingen av kommunstyrelsens ledamöter på hörhåll till nya verksamheten, utan, ve och fasa, resonerar som så att de flesta är gamla med försämrad hörsel så verksamheten kommer inte att störa någon."

- Som skattebetalare och förvärvsarbetare behöver man tid för återhämtning, inte bara på kvällar utan även över veckoändar. Redan i dagens läge förekommer incidenter på skolans område, kvällstid, varvid vaktmästare måste tillkallas, heter det i skrivelsen.

Djuråsborna konstaterar också att den nuvarande fritidsgårdslokalen ska säljas till en radiofirma och de menar att det, med tanke på lokalens läge, "inte kommer att förbättra kommunens brottsstatistik".

Mer läsning

Annons