Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehagliga löften om hälsa och kärlek

Annons

Brevet är direktadresserat till en äldre kommuninvånare och avsändaren, en person som påstår sig vara professor och heta Berthold von Graatz, skriver att han just fått reda på att kommuninvånaren är "en utvald person som redan bär på maktens hemlighet och som är beredd att hitta sin inre övertygelse".

Invånaren ska nu få "den urgamla vetenskapen om den hemliga Sigma-Orden som ger mottagarna fullkomlig tillgång till den oerhörda, kosmiska makten".

Berthold von Graatz, som påstår sig arbeta vid Institut och Forskningsanstalt, ifa, skriver om vetenskapen om den universella makten, en urgammal numerisk kod och uppmanar Gagnefsbon att "utnyttja denna enda chans".

Gagnefsbons deltagarcertifikat gällande "Mastercode-programmet" påstås vara betalt "av en person som vi inte får lämna några närmare uppgifter om" och Gagnefsbon är nu "en av ytterst få personer i hela världen som får delta i programmet och få chansen att under de närmaste tre-fyra månaderna vinna upp till 1,6 miljoner kronor".

Kommuninvånaren uppmanas att inte berätta för någon om det hemliga programmet och att beställa ett personligt exemplar av de vetenskapliga grundlagarna. Det är helt gratis - om man bortser från de 450 kronor som det kostar att förfärdiga det personliga exemplaret.

Konsumentverket har inte lyckats få kontakt med den/de ansvariga bakom den här här verksamheten, som med jämna mellanrum ändrar skepnad för att nå framgång i försöken att lura av människor pengar.

– De allra flesta förstår att det handlar om ett oblygt försök till lurendrejeri, men tyvärr inträffar det att en och annan går på det här och blir lurad på pengar. Bästa sättet att hantera erbjudanden av det här slaget är att kasta dem i papperskorgen, säger Margaretha Malm, som informerat Konsumentverket om "Gagnefsfallet".

Mer läsning

Annons