Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny motorseglare på gång

/
  • Flygplansjakt. Efter det olyckliga haveriet med klubbens motorseglare utanför Rättvik har Gagnefs flygklubb varit på jakt efter en begagnad motorseglare. Nu har man hittat en i Kalmar som verkar mycket intressant. Därmed kan flygplansproblemet vara löst till sommarsäsongen. Till vänster ordförande Mats Nordling och till höger Göran Roth.

Annons

Efter det olyckliga haveriet med klubbens motorseglare utanför Rättvik har Gagnefs flygklubb varit på jakt efter en begagnad motorseglare. Ett tag fanns det dock en diskussion om klubben skulle satsa på det så kallade ultralätta flyget som är på stark frammarsch. Det är en billig form av flygning och flygcertifikaten är billigare än för "riktigt" motorflyg.

De ökande timpriserna för exempelvis enmotoriga mindre klubbflygplan gör att allt fler klubbar förväntas satsa på de ultralätta flygmaskinerna.

- Vi hade ett extramöte där vi diskuterade om vi skulle satsa på en ultralätt flygmaskin, men majoriteten var för att vi skulle köpa en motorseglare igen. Vi är lite äldre vi som flyger och ingen var intresserad av konvertera om sitt certifikat till ultralätt, berättar klubbens ordförande Mats Nordling.

Nu har klubben hittat en intressant motorseglare i Kalmar. Nästa helg åker några klubbmedlemmar ner för att titta på motorseglaren och provflyga den.

- Vi har fått försäkringspengar från den andra havererade, så det är inga problem med finansieringen. Det blir till och med lite över.

Om man är nöjda efter att ha provflugit maskinen så kommer klubben att åka ned ytterligare en gång till Kalmar, då för att flyga hem den till Gagnef. Motorfalken i Kalmar är av samma modell som den klubben hade tidigare.

Mer läsning

Annons