Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny huvudägare vill utveckla Mockfjärdshus och Hembad

Abelco Investment Group förvärvar – under förutsättning av att fodringsägarna accepterar ett ackordförslag för Mockfjärdshus AB – 51 procent av JVM Group, som äger Hembad AB och Mockfjärdshus AB.
Ledningen i de båda företagsgrupperna anser att affären ger företagen goda framtids- och framgångsutsikter.

Annons

Mikael Hellgren, VD för Mockfjärdshus AB, berättade i samband med att företaget ansökte om rekonstruktion att företaget lockats att ta på sig för många stor projekt och att kostnadsutvecklingen blev ohållbar.

I mitten av augusti ansökte Mockfjärdshus i Falu tingsrätt om rekonstruktion.

Företaget hade under våren och sommaren 2016 fått akuta ekonomiska problem till följd av en alltför snabb expansion. Det hade lett till att projektledning och -uppföljning inte fungerade på ett tillfredsställande sätt.

I dagarna presenteras ett ackordsförslag för fordringsägarna och det bygger på att Abelco garanterar ackordslikviden.

Om fordringsägarna accepterar rekonstruktörens upplägg förvärvar Abelco JVM Group.

Under rekonstruktionen har en ny organisation har en ny organisation tagits fram och verksamheten förändrats.

– Mockfjärdshus kommer att rikta in sig på att leverera prefabricerade husstommar med montage till proffskunder, det vill säga bostadexploatörer, byggföretag och bostadsrättsföreningar. Vidare kommer Mockfjärdshus att bygga i egen regi, bland annat flerbostadshus i form av bostadsrätter. Bolaget besitter erfarenhet och har kontakter för att på ett effektivt sätt kunna driva denna typ av projekt effektivt och med god vinstmarginal, heter det i ett pressmeddelande.

Upplägget innebär att Abelco går in som huvudägare och tillför resurser i form av finansiering och styrning. Det innebär också att Mockfjärdshus lägger ner försäljningen av villor till privatpersoner. Ingångna avtal kommer dock att fullföljas.

Hembad, en totalentreprenör för badrumsrenoveringar, har ökat omsättningen varje år sedan starten och omsatte 2015 drygt 21 miljoner kronor. Företaget planerar att utöka sitt geografiska marknadsområde och räknar med att inom en snar framtid behöva nyanställa.

– Vi tillför kapital och ledningsresurser för att ge JVM Group alla möjligheter att bli ett framgångsrikt företag, säger Abelcos vd Peter Nisser.

– Efterfrågan på Mockfjärdshus och Hembads produkter och tjänster är mycket stor och efter slutförd rekonstruktion och med en ny organisation står vi väl rustade för att öka både omsättningen och resultatet, tillägger Mikael Hellgren, vd för Mockfjärdshus och styrelseledamot i JVM Group AB.

Här kan duläsa mer om Gagnef

Mer läsning

Annons