Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ensamägare för fönsterföretag

/
  • Tommy Larsson och Veli-Matti Heikkinen är övertygade om att Mockfjärds kommer att fortsätta att växa och ta marknadsandelar.
  • – Kopplingen till Mockfjärd är värdefull, anser Tommy Larsson.

Mockfjärds Fönster AB fortsätter att växa och omsatte under fjolåret 580 miljoner.
Vid månadsskiftet blir Dovista Gruppen ensamägare till företaget.
– En tydlig ägare som kan ta företaget mot miljarderna, säger Veli-Matti Heikkinen, som tillsammans med brodern Tero startade företaget – med en kontantinsats på 750 kronor.

Annons

Bröderna Heikkinen säljer sina resterande 25 procent i företaget, men konstaterar att Mockfjärdsandan finns kvar och att företaget trots den kraftiga expansionen "har sin bästa tid framför sig".

– Mockfjärds är fortfarande litet i förhållande till sin framtid, spår Veli-Matti Heikkinen, som redan för 15 år sedan hade en vision om att företaget skulle bli Sveriges ledande fönsterbytare.

I dag har företaget den positionen – i Norden.

Det har ett 70-tal anställda, varav ungefär 40 i Mockfjärd, och sysselsätter ytterligare omkring 300 personer. Enbart i växeln finns fyra heltidsanställda, som tar emot omkring 1 200 samtal i veckan.

– Det har varit 15 roliga år av utveckling, men det känns också bra att nu få göra annat och att få lämna över till ägare med ett genuint fönsterintresse och med känsla för kontinuitet och långsiktighet, förklarar Veli-Matti Heikkinen.

Kurt Bering Sörensen, vd i Dovista, är imponerad av Mockfjärds utveckling och ser mycket positivt på företagets framtid. Han deklarerar att han ser det som en självklarhet att företaget blir kvar i Mockfjärd, där rötterna finns.

Tommy Larsson, som tar över som koncernchef för Mockfjärds, har varit vd för Mockfjärds Fönstermästaren AB sedan november 2008. Då hade han varit återförsäljare för företaget sedan våren 2006.

– Vi sökte en vd externt – och hittade en internt. Han har tillfört väldigt mycket och det känns tryggt att Tommy blir kvar och tar företaget vidare, berömmer Veli-Matti Heikkinen.

Och Tommy Larsson tvivlar inte ett ögonblick på att företaget har en stor utvecklingspotential:

– Vi växer trots att konjunkturen inte är den bästa och vi har bestämt oss för att fortsätta med det. Vi gör det genom att fånga de utmaningar vi möter för att sedan omvandla dem till möjligheter. När det är mer svårarbetat gäller det att arbeta lite hårdare.

Han tillstår att det är en utmaning är att få en växande organisation, hela koncernen, att göra det extrajobb som krävs.

– Det är här vårt varumärke, vår värdegrund och vår förankring i Dalarna och ytterst i Mockfjärd – Mockfjärdsandan – kommer in, förklarar han.

Mer läsning

Annons