Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Jarl efterträtt Jarl

Vid Gagnefs kommunfullmäktige i torsdags verkställdes att Fredrik Jarl (C) ersätter sin fru Sofia Jarl (C) som oppositionsråd.
– När klubban föll blev det klart då just den punkten bestämdes omedelbart justerad, säger Fredrik Jarl.

Annons

Som DT tidigare berättat ersätter Fredrik Jarl Sofia Jarl som oppositionsråd i Gagnef. Från och med kommunfullmäktiges avslut på torsdagen blev det verkställt.

Fredrik Jarl (C).

Fredrik Jarl ska genast sätta sig in i frågorna om höjd skatt och budgetarbetet. Att det på kommunfullmäktige blev en återremiss i båda frågorna, tycker Fredrik Jarl är väntat. Han är ännu inte så insatt att han har en klar åsikt om hur han vill behandla frågorna.

– Jag har läst och gått igenom materialet och är glad att det blev en återremiss, även om det var rätt uppenbart att det skulle bli det. Jag behöver jobba mer med materialet innan jag kan lämna mitt beslut i frågan. Nu får jag tid att verkligen göra det och vara med på en budgetberedning.

– Jag hoppas majoriteten är så pass öppen för de förslag vi kan arbeta fram den närmaste månaden att vi slipper en skattehöjning. Vi vet att det framöver kommer bli en ännu mer pressad ekonomi för kommuner och landsting på grund av den demografiska utvecklingen. Det har gjorts effektiviseringar men vi måste se över om vi kan göra ännu fler effektiviseringar och bättre prioriteringar innan vi höjer skatten. En skattehöjning slår hårt mot en kommun på många sätt, säger Fredrik Jarl.

Anders Ahlgren (C) är glad över att Fredrik Jarl nu tagit över som oppositionsråd.

Tidigare riksdagsmannen och partikamraten Anders Ahlgren är glad att Fredrik Jarl nu är oppositionsråd.

– Det är en bra lösning för Centerpartiet och för oppositionen. Fredrik har tidigare varit inblandad i politiken i Lund och han har levt länge med politiken. Man brukar prata om att en bra politiker har fingertoppskänsla, det har Fredrik definitivt, säger han.

Mer läsning

Annons