Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion om folk- omröstning

– Avbryt alla förhandlingar om privatiseringar av äldrevården och försäljningar av kommunala fastigheter och genomför snarast en folkomröstning.
Det föreslår S i Gagnef i en motion.

Annons

Socialdemokraterna betonar att de delar kommunledningens uppfattning om att den kommunala äldreomsorgen är bra och att är glada över att bland annat hemtjänsten, de personliga assistenternas arbete och demensvården får höga betyg av brukarna.

– Men samtidigt som kommunledningen beskriver äldreomsorgen i positiva ordalag bedrivs ett arbete med att privatisera verksamheterna, detta utan någon debatt om huruvida verksamheterna i framtiden ska organiseras i kommunal eller privat regi, skriver S och hävdar att "ett så stort ingrepp, att överlämna äldreomsorgen till riskkapitalbolag, måste få avgöras av Gagnefs invånare i en folkomröstning".

I motionen skriver S vidare att kommunens ledning vill sälja ut delar av kommunens och delar av Gagnefsbostäders fastighetsbestånd till privata intresse.

– Inte heller här har det getts något utrymme för debatt i de politiska partierna eller någon information till invånarna, heter det i motionen.

S anser att kommunen varken av ekonomiska eller ideologiska skäl får privatisera äldreomsorgen eller sälja ut fastigheter.

Partiet föreslår att inledda privatiseringsförhandlingar avbryts och att invånarna ges möjlighet att folkomrösta i frågan.

Mer läsning

Annons