Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mildare dom förutfall med motorsåg

Sex månaders fängelse blev villkorlig dom och samhällstjänst när Svea hovrätt avkunnande dom i fallet med den man som med en motorsåg gjorde utfall mot en brandman och två poliser.

Annons

Händelserna som ledde till åtalet ägde för snart två år sedan rum i en by i Gagnefs kommun.

Mannen, som är i 30-årsåldern, blev osams med sin sambo. Båda var alkoholpåverkade.

En kvinna, som via ett telefonsamtal fått vetskap om bråket och åkt till parets bostad, försökte prata med mannen och ringde brandkåren när hon upptäckte att han satt eld på sin bil. Han hotade då att döda både henne och sin sambo. När kvinnan försökte åka från platsen slog han armbågen genom ett av fordonets fönster.

Räddningstjänst, polis, polishund och ambulans kom till platsen och mannen startade då en motorsåg och med den på högvarv gjorde han utfall mot en brandman och två poliser. Sedan polisen använt pepparsprej lade han ifrån sig sågen.

Under tingsförhandlingarna erkände han skadegörelse och hot mot tjänsteman. Men han förklarade också att han hade stora minnesluckor till följd av berusning i kombination med misskött medicinering.

Nu har hovrätten mildrat tingsrättens påföljd – sex månaders fängelse – till villkorlig dom med föreskrift om 100 timmars samhällstjänst. Om hovrätten valt fängelse hade påföljden blivit tre månader.

Mer läsning

Annons