Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer än 40 företagare i ett kvinnligt nätverk

Annons

Det var under sin tid som kommunalråd som Hök Ann-Britt Forsberg var med och drog igång nätverket, som med jämna mellanrum genomför frukostmöten.

Vid det senaste deltog 26 personer och fyra av dem var med för första gången.

Mötet genomfördes i Izumi Internationals och Bejlas Gåvas lokaler i Dala-Floda centrum.

Annlill och Bengt-Åke Permats berättade om företagens verksamhet, om hur de byggt upp Izumi och om övertagandet av Bejlas Gåva samt om det omfattande arbetet med produktutveckling.

De båda företagarna genomför då och då affärsresor till bland annat Kina och i sin produktutveckling har de ett omfattande samarbete med kemister i både Sverige och andra länder.

Under mötet berättade också Agneta Larsson om sitt företag, Natega Linnékläder, som har rötter i ett EU-projekt. Agneta Larsson visade en del kollektioner som hon ritat och sytt upp och berättade att hon också gör kläder på beställning. I sin lokal intill Floda Hemslöjd visar hon sina kläder, även på överenskomna tider, och hon har sedan en tid utökat sitt sortiment med smycken.

Natega Linnékläder kommer att delta i påskhelgens konst- och hantverksrunda, som fått namnet Konst & Hantverk Gagnef runt, och Agneta Larsson menade att det är en utmärkt möjlighet för konstnärer, hantverkare och företagare att visa upp sin verksamhet och dessutom ett tillfälle för kommuninvånare och andra intresserade att på hemmaplan ta del av skapande verksamheter.

Dessutom medverkade reportern och tidigare företagaren Charlotta Rådman Frans, Dala-Floda. Hon berättade om vikten av att företagarna visar upp sig i olika sammanhang.

Mer läsning

Annons