Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristina och Hansnya rektorer i Mockfjärd

/

Änges Kristina Lundén, Leksand, och Hans Andersson, Dala-Floda, blir ny rektor respektive biträdande rektor vid Mockfjärdsskolan.

Annons

Som tidningen tidigare berättat har Else-Britt Johansson, som under 2011 provat tjänsten som rektor i Mockfjärd, bestämt sig för att återgå till sin anställning som förskolechef i kommunen.

Tjänsten som biträdande rektor har varit vakant sedan i höstas, men upprätthållits av Ragnar Nyrén.

Ny rektor blir Änges Kristina Lundén, som är mattematikutvecklare i Leksands kommun. Hon har tidigare varit biträdande rektor vid Leksands folkhögskola, rektor vid Leksands gymnasieskola och grundskolechef i Leksand.

Hans Andersson, som är bosatt i Dala-Floda, blir biträdande rektor. Han har under de senaste åren arbetat som rektor i Vansbro kommun och sedan tre månader är han rektor för Smedbergsskolan, Vansbro.

De båda nya rektorerna beräknas tillträda under sen are delen av mars.

Under tiden fortsätter Ragnar Nyrén som tillförordnad biträdande rektor och Monica Landin, biträdande barn- och utbildningschef, rycker in som tillförordnad rektor.

– Det känns bra att vi lyckats rekrytera två erfarna skolledare och att vi också kan besätta tjänsterna fram tills Kristina och Hans kan börja hos oss, säger barn- och utbildningschef Håkan Elfving.

Gagnefs kommun har också annonserat ut tjänsten som rektor i Björbo och Dala-Floda.

Mer läsning

Annons