Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till kapellbygget

Annons

Förespråkarna har hävdat att bygget är viktigt för kyrkans framtid i Gagnef.

"Motståndarna" har uttryckt farhågor för att det ska få konsekvenser för ekonomin och verksamheten. De har också hävdat att kyrkan har tillräckligt med lokaler att värma upp och underhålla.

Fullmäktigedebatten pågick under drygt två timmar och blev överraskande hård.

Den omfattade beskyllningar om egoism och ett påstående om att samverkansivrare skulle vända sig i graven om de hörde argumenten från de tveksamma.

Diskussionen avslöjade också att det finns en djup åsiktsspricka, både bland de förtroendevalda och de anställda.

Bo Jönebratt yrkade på bordläggning och i andra hand på en om- och tillbyggnad av Kyrkvillan för högst två miljoner kronor. Irma Rönnbäck och Karin Karlsson påpekade att det just nu är dyrt att bygga.

Kyrkoherde John Sund och Elsa Spännar menade att det är nu som kyrkan har råd att bygga och att bygget bara blir dyrare om det skjuts upp.

Genom votering och med 18 röster mot sex beslutade fullmäktige att avgöra frågan direkt. Det saknades därmed två röster för ärendet skulle ha bordlagts. Därefter beslutade fullmäktige att genomföra bygget. Tre ledamöter, Irma Rönnbäck, Karin Karlsson och Hökpers Per-Erik Eriksson, reserverade sig.

Bo Jönebratt avrundade med att uttrycka en förhoppning om att alla helhjärtat ska arbeta för att satsningen ska genomföras på ett bra sätt.

Mer läsning

Annons