Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av ny livsmedelsbutik i Björbo

/
  • Handlare. Åsa Letterbrink är i full färd med att färdigställa

Annons

På onsdag blir det åter möjligt att handla dagligvaror i Björbo när det än en gång öppnar matbutik i Konsums tidigare lokaler. Vid tisdagens styrelsemöte i Björbo Fastighets AB offentliggjordes att Åsa Letterbrink från Nås ska driva den nya butiken vid namn "Nära Dig Björbo".

-Det känns jätteroligt, men också viktigt, jag tror alla byar behöver en butik annars dör de ut, säger Åsa, som även driver en matvaruaffär i Nås.

Arbetet med att iordningställa lokalen är i full gång och på onsdag klockan 12.00 invigs butiken, som kommer att ha öppet alla dagar i veckan, och även fungera som Systembolagsombud.

- Vi kommer att ha massor av extrapriser, brödförsäljning på torget och lite andra jippon i samband med öppnandet, säger Åsa Letterbrink, och tillägger att hon hoppas på överseende med att butiken inte kommer vara hundra procent iordningsställd den första tiden.

Tidningen har tidigare rapporterat om Björbobornas arbete för en fortsatt dagligvaruhandel i Björbo. När den tidigare Konsumbutiken lades ned enades Björboborna om att bilda ett bolag, som i sin tur förvärvade fastigheten Coop Fastigheter, för att garantera att lokalen även fortsättningsvis skulle användas som livsmedelsbutik.

Mer läsning

Annons