Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inga blir lidande när dagmamman får stänga"

Annons

Tidningen rapporterade i går om oroliga och upprörda föräldrar som lagom till semesterfirandet fått reda på att deras barn inte kan gå kvar hos sin nuvarande dagbarnvårdare, utan måste söka plats på förskola. Öppnandet av en privat förskola gör att behovet av kommunal barnomsorg kommer att minska och det är en orsak till att Amelie Bjurelid inte får sitt uppdrag förlängt.

Många föräldrar är kritiska till hur Gagnefs kommun hanterat situationen, något som Anders Bengtsson (kd) har förståelse för.

- Det har blivit en brist i kommunikationen, jag antar att det beror på den mänskliga faktorn, men vi fick själva ganska nyligen veta om den nya förskolan, så vi har inte heller kunnat informera innan, säger han, och tillägger att kommunen självklart vill göra allt för att inskolningen på den nya förskolan ska gå så smidigt som möjligt.

- I dagarna har vi tagit kontakt med alla berörda föräldrar och erbjudit barnen plats på förskolan i Djurås, säger Anders Bengtsson (kd).

Therese Larssons två barn Julia, tre år, och Hampus, sex år, hör till de barn som måste omplaceras till hösten och trots löften från kommunen är hon besviken:

- Det här kunde ha skötts bättre, jag tycker de kunde ha låtit Amelie jobba kvar ett halvår till så att vi i god tid kunde se över våra alternativ för nu är det bara rörigt. Häromkvällen blev jag inbjuden till föräldramöte på förskolan utan att jag ens visste att mina barn hade fått plats där, säger hon.

Mer läsning

Annons