Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i Djurås-butiker

/
  • Inbrott. – Tjuvarna gjorde ett hål i väggen in till pantrummet och tog sig in via den vägen, säger Connie Segerbäck, som äger Ica Supermarket i Djurås som natten till igår utsattes för inbrott.  Foto: Maja Berg

Annons

Klockan 03.51 respektive 04.03 fick polisen larm om att inbrott ägde rum på grannbutikerna Ica Supermarket och OKQ8 i Djurås. Omkring en och en halv timme tidigare, klockan 02.35, kom även ett inbrottslarm från Coop Forum i Borlänge. Nu misstänker polisen att det är samma personer, tre gärningsmän, som har utfört samtliga inbrott.

– Vi har anledning att tro att det rör sig om samma personer, en orsak till det är att samma biltyp, en silverfärgad Mercedes E-klass, personbil, årsmodell 1997-2001, där stötfångaren bak fattas, har iakttagits på de olika platserna, säger biträdande utredningschef i Borlänge, Rune Lindbom, och tillägger att förundersökningen påbörjades under gårdagen, samt att både yttre och inre spaning pågår.

För att bryta sig in i Ica Supermarkets lokaler slog tjuvarna hål i tegelväggen på utsidan av butikens pantrum, även en lagerdörr bröts upp.

– Jag vet inte om de försökte undvika larmet genom att slå sönder väggen i stället för fönsterrutan alldeles intill, säger Connie Segerbäck, som äger Ica Supermarket i Djurås.

Vid inbrottet stals cigaretter och snus till ett okänt värde, och Connie berättar att tjuvarna enbart tog snus av välkända märken, övrigt lämnade de kvar.

Ställförande platschef på OKQ8 i Djurås, Olle Boström, tog emot larmet från larmtjänsten, som var först på plats vid inbrottet i hans butik:

– Självklart kändes det obehagligt, men vi har väl klarat oss ganska lindrigt ändå, det blev tack och lov ingen större skadegörelse, säger han.

För att ta sig in i OKQ8:s lokaler slog tjuvarna sönder entrédörren med en kofot, och även vid detta inbrott verkade de vara på jakt efter tobak.

– De tog snus, cigaretterna har vi alltid inlåsta så de kan de inte ta, berättar Olle Boström.

Från polisens sida ser man ytterst allvarligt på inbrotten och uppmanar allmänheten att höra av sig i fall någon har iakttagit något, natten till i går mellan klockan 01.30-04.30.

Telefon polisen i Borlänge: 0243-67 00 00

Mer läsning

Annons