Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreshus och stöd för utsatta

Annons

Kommunfullmäktige beslutade på måndagskvällen att bevilja Gagnefsbostäder AB kommunal borgen med 15 miljoner kronor för byggena.

I fullmäktige yrkade Christer Iversen (fp) på att ett av husen ska byggas i Gagnefs kyrkby, där det också finns byggklar mark. Han konstaterade att elva av de omkring 70 som köar för en bostad i Djurås också kan tänka sig att bosätta sig i Gagnefs kyrkby, vilket innebär att kön till ett "Kyrkbyboende" omfattar 35 sökande.

- Det intressanta är optionen, som gör att samma entreprenör som just nu bygger i Djurås kan jobba vidare och ge oss ungefär samma prisbild. Den optionen gäller inte för ett bygge i Gagnefs kyrkby, varför ett bygge där, med etablering av en ny byggarbetsplats, kommer att bli 300 000 kronor dyrare. Till det kommer uppvärmningen. I Djurås kan vi haka på hyreshusen på den befintliga fjärrvärmen, svarade kommunalrådet Anders Ahlgren (c).

Kommunfullmäktige sade ja till borgen och till två hyreshusbyggen i Djurås. Mot det sistnämnde reserverade sig Christer Iversen.

Men fullmäktige var helt enigt angående det som Anders Ahlgren rubricerade som kvällens viktigaste beslut - nämligen bildandet av Nedansiljans samordningsförbund. Det är ett fyraårigt projekt, som ska ge långtidssjukskrivna, långtidsarbetslösa och biståndstagare hjälp att komma tillbaka till arbetslivet.

- Tillsammans med Leksands och Rättviks kommuner samt landstinget, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen ska vi, i en stabil organisation, jobba med de mest utsatta i de här tre kommunerna. För en insats som för vår del handlar om 280 000 kronor får projektet totalt fyra miljoner att åstadkomma något med, förklarade Anders Ahlgren.

Mer läsning

Annons