Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund ihjälbiten av varg

/
  • Ihjäbiten av vargen.

Annons

Vid 12-tiden i tisdags natt släppte Bengt-Erik Persson lös sin hund Mikko vid Mosselbodarna, nordväst om Dala-Floda, dit de åkt för att jaga grävling.

- Mikko sprang in i skogen, och efter ett kort tag hörde jag ett ståndskall som pågick i fyra-fem minuter, efter det övergick skallen i skrik. Jag trodde inte att det var en varg han hade blivit biten av, utan antog att han bråkade med en grävling. Men när jag kom till platsen cirka 100 meter bort, hittade jag honom biten och nästan livlös, berättar Bengt-Erik, som inte såg till någon varg vid området.

Eftersom Bengt-Eriks bil stod parkerad långt i från platsen, ringde han till en vän som bor i närheten med förhoppningen att hinna köra hunden till veterinären.

- Han kunde inte gå själv, i princip andades han bara, så vi bar in honom i bilen men på vägen till byn dog han. En hund är ju helt chanslös mot vargen, säger Bengt-Erik, som är osäker på om han i framtiden vill skaffa en ny hund.

I går besiktigade länsstyrelsen både hunden, och platsen där den blev biten, och de kunde konstatera att det var en varg som bitit ihjäl hunden.

Mer läsning

Annons