Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon vann två bilar - men föredrar cykeln

/
  • Cykelentusiast. – Jag trivs med att cykla och när det handlar om nöjesresor åker jag gärna båt, berättar Annkristin Näsholm. Foto: Kent Olsson

Annons

Annkristin Näsholms största "last" är lotter.

– Det är spännande med lotterier, tycker Mockfjärdsbon, som sällan missar Bingolotto på tv.

Men förra helgen kunde Annkristin inte titta på dragningen.

– Jag var dålig och hade problem med synen. Men när jag under den gångna veckan kollade dragningslisan fick jag mitt livs överraskning. Jag hade vunnit en Volvo S40 1,8 F, Flexifuel Kinetic och eftersom jag hade en dubbellott dubblades vinsten, berättar hon.

Men Annkristin kan själv inte köra bil eftersom hon har ett funktionshinder.

– Jag har haft epilepsi sedan jag var barn och i samband med två operationer för tiotalet år sedan fick jag kraftigt försämrad syn.

Hon arbetar vid daghemmet i Mockfjärd och bor så nära att hon går till och från jobbet.

– När jag hälsar på släkt och vänner använder jag cykel. Det är ett fantastiskt fortskaffningsmedel, tycker Annkristin, som är envis och brukar klara av det hon tar sig för med.

– Även om jag själv inte kan köra bilarna så kommer vinsten väl till pass och jag får väl unna mig någon längre resa. Jag tycker om att åka båt, förklarar hon.

Och dessutom kommer hon säkert att köpa en och annan lott extra.

– Det viktiga är ju egentligen inte vinsten, utan spänningen och underhållningsvärdet. Dessutom är det viktigt att överskottet från lotteriet går ett bra ändamål, i det här fallet idrottsrörelsen, som gör så stora insatser för landets ungdomar, tycker hon.

Mer läsning

Annons