Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon lägger Sverige under sina fötter

Annons

Showen blev en succé. Nästan varje föreställning har varit fullsatt med närmare 900 besökare. Totalt har man gjort 52 föreställningar och troligen fortsätter programmet i Göteborg i höst. Med på succéresan är Maria Zeniou, med rötterna i Mockfjärd. En kvinnlig luftakrobat som, bokstavligen och bildligt talat, lagt både Sverige och flera andra länder under sina fötter.

- Jag har varit luftakrobat i tio år. Föreställningen i Stockholm hade premiär i mars och har hållit på fram till maj. Förra lördagen (läs 19/5) hade vi sista föreställningen i Stockholm, berättar Maria Zeniou som redan är på väg till Cypern för andra inbokade jobb.

Förhoppningen är att succéföreställningen fortsätter på Rondo i Göteborg under hösten.

- Jag har jobbat med regissören Anders "Butta" Börjesson innan och han var regissör för den här föreställningen, han frågade mig om jag ville vara med. Egentligen kunde jag inte då jag var nyopererad och hade ytterligare 7,5 månader kvar av min rehabilitering. Men det gick bra, berättar hon.

Joe Labero har testat en del nya grepp i showen och han har bland annat hämtat inspiration från öst och Tibet. Zeniou har gjort ett eget framträdande under showen. Totalt har man varit sex personer som framträtt på scenen och många fler bakom kulisserna. Showen är ett lagarbete i ordets rätta bemärkelse.

- Det har varit jättekul, det har varit ett bra gäng att jobba med och jag hoppas det blir en fortsättning till hösten, säger hon.

Zeniou jobbar annars som frilans och uppträder bland annat på kryssningsfartyget Birka Paradise som går mellan Sverige och Finland.

- Jag åker runt och gör företagsevent också i olika städer. Nu trodde jag att det skulle bli lite ledigt till sommaren men det ser det inte ut att bli.

Egentligen skulle hon bli veterinär och hon läste på naturvetenskapliga programmet på gymnasiet i Gävle. Men det slumpade sig så att hon sedan läste även på cirkusgymnasiet. Där hade hon en rysk lärare.

- Han talade om att du är född till att vara i luften, berättar Maria Zeniou som bevisligen följt rådet. Och i efterhand kan hon nog konstatera att läraren hade mer rätt än han anade då.

Mer läsning

Annons