Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Himmelslätta lockar markköpare

/
  • Enorm flygmässa. Omkring 80 000 besöker flygmässan, Messe Friedrichshafen, i södra Tyskland där entusiasterna kring projektet Himmelslätta Airpark ställde ut.  Foto: Privat 
  • Populär monter.

Annons

Totalt 50 tomter i området kring Himmelslätta Airpark finns till försäljning - och för att marknadsföra projektet och locka köpare besökte entusiasterna kring uppbyggnaden av airparken, flygmässan, Messe Friedrichshafen, i södra Tyskland. Mässan lockar omkring 80 000 besökare, och intresset för Dalamontern var stort.

- Vår monter var verkligen iögonfallande. Bland annat delade Jenny Andersson, som går hotell- och restauranglinjen vid Leksands gymnasium, iklädd Gagnefdräkten ut broschyrer om Gagnef, och vi hade ett broschyrställ med dalahästar i olika färger och storlekar. På en tv-skärm hade vi bildspel med Gagnef-bilder vilket var oerhört populärt, berättar Ulla Nyström, som under mässan knöt kontakter med ett flertal eventuella markköpare.

- Vi samlade in omkring 60 namn på personer som var intresserade att köpa tomter. Ett tyskt företag har köpt två stycken och undersöker möjligheten att etablera företag här i Gagnef. Sex andra tomter är reserverade och övriga intressenter håller vi som bäst på att kontakta, fortsätter hon, och i jämförelse med markpriserna vid liknande anläggningar i Europa ligger priserna vid Himmelslätta en bra bit lägre.

- Många mässbesökare tyckte att vi var väldigt billiga. I Himmelslätta betalar du detsamma för en tomt med hus och hangar - som du i Frankrike får ge för bara en tomt.

Det största dragplåstret till Himmelslätta är dock inte de låga priserna - utan närheten till naturen.

- Tyskarna var väldigt imponerade, många tycker om området och friheten att kunna vistas fritt ute i naturen - och flera var positiva till att det inte är så varmt här som i södra Europa. Något som lockar är också närheten till fjällen och de oändliga möjligheterna till utomhusaktiviteter som skidåkning, fiske och skoteråkning, säger Ulla, och hon menar att det är viktigt att airparken kan erbjuda något för alla.

- Hela familjen ska trivas. Men det är viktigt att det inte växer sig för stort, för risken är att charmen försvinner – och vi vill behålla dalastrukturen i Himmelslätta, säger Ulla Nyström.

Mer läsning

Annons