Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glamourös avslutningsbal

/
  • Stilig kvartett. Johannes Haglund, Mikaela Gabrielsson, Louise Pettersson och David Lindfeldt var fyra av de elever som kom till årets bal för Djuråsskolans niondeklassare.
  • Festfina. Paulina Olander, Magnus Löf, Sofia Högström och Martin Fix ställde villigt upp för fotografering innan färden i de vräkiga bilarna tog dem vidare till balen i Tibble bystuga.

Annons

Solen och de snart grundskolefärdiga eleverna strålade i kapp när minglanet drog igång utanför skolan under den tidiga onsdagskvällen. Omkring 100 elever lämnar i år Djuråsskolan varav omkring 65 elever samlades inför balen. Många anlände ståndsmässigt i både stora och vräkiga amerikanska bilar och eleganta sportbilar.

Kamerorna smattrade bland de anhöriga som med stora ögon beundrade den förvadling som eleverna genomgått inför kvällen. Inga gympaskor eller jeans så långt ögat kunde nå. Istället glänste det av lackskor och prasslade i sidenkläningar. T-shirts med reklamtryck för diverse rockband eller skatemärken var utbytta mot flugor och nystrukna skjortor.

Under en dryg timmepågick det offentliga minglandet innan eleverna tog plats i bilarna för färden till Tibble bystuga. Där visades inledningsvis ett bildspel som sammanställts av eleven Jonathan Svedgård innan det var dags att ta plats runt borden för den trerätters middag som lärarna dukat upp. Toast skagen till förrätt och en varmrätt bestående av helstekt fläskfilé stod på menyn. Elevrådets ordförande, Jesper Korning, höll tal och som underhållning bjöd lärarna på en för kvällen specialskriven sång. Till dessert serverades därefter en chokladkaka innan innan baldansandet till orkestern Peppes tog vid.

Naturligtvis utsågs även balens kung och drottning och de titlarna gick i år till Carl Rydén och Jenny Nylund.

-En fantastiskt trevlig kväll, sammanfattar läraren Titti Näs årets bal.

Mer läsning

Annons