Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galen helg på Ängsholns Folkets park

/
  • Unga besökare. Tindra, 8 år, och Felix, 3 år, hade kul på Galen helg. - Jag är med och spelar teater, och Felix tycker det är jättespännande här, berättade Tindra.  Foto: Maja Berg
  • Dansanta. Kajxas danstrupp dansade och uppträdde.  Foto: Maja Berg
  • Tomtar. Småtomtarna Norea Sandlin, Michaela Grahn, Minja Sandlin och Filippa Sandlin (från vänster) delade ut godis till barnen.  Foto: Maja Berg
  • Musikanter. Bandet Wailing Wood bjöd på gamla klassiker i ny tolkning.  Foto: Maja Berg
  • Vittra. Lillvittran Isabella Norell, 6 år, skrämde besökarna.  Foto: Maja Berg

Annons

Tomtar, häxor, vittror, spåkärringar, andar och andra filurer gästade i helgen Ängsholns Folkets park, där Galen helg underhöll. På scen bjöds bland annat på teaterglimtar från flydda år, skönsång med Mats Naxe, popmusik med Wailing Wood, dansföreställning med Kajzas danstrupp, och i gröngräset fanns chans att njuta av picknick eller tävla i femkamp. På kvällen bjöds upp till dans med X-ident, Trivs me' Grahn och Sussi Kular.

Gunilla Wennberg, från Gagnefs amatörteaterförening, arrangerade helgen, och hon var vid öppnandet på lördagen nöjd trots relativt få besökare.

- Man har ju ingen aning om hur det blir eller hur många som kommer, just idag är det soligt för första gången på länge så säkerligen är många på stranden och kommer hit senare i kväll, säger hon, huvudsaken är att vi gör ett bra jobb oavsett om det är fullt på läktarna eller inte.

Anden i önskebrunnen spådde nyfikna besökare och i ladan berättade häxan Hanna sagor för barnen - något som visade sig bli lite för läskigt för de allra yngsta.

- Barnen tyckte att häxan såg så läskig ut att de sprang ut ur ladan och vågade inte komma tillbaka, skrattar Gunilla.

Bland besökarna fanns Tindra, 8 år, tillsammans med sin kusin Felix, 3 år - Tindra spelar teater i Gagnefs amatörteaterförening och i väntan på nästa uppträdande hade hon och kusinen tid att ta del av festligheterna.

- Det är jättekul här. Jag spelar teater också, jag var lite nervös tidigare men det har gått över. Det bästa med teater är att man får prova på att vara någon annan, säger Tindra, innan de springer vidare.

Tina Ranerfors från Gagnefs amatörteaterförening har varit med och arrangerat Galen helg, och nästa år kommer hon att arrangera föreningens festligheter i folkparken. I hennes regi kommer pjäsen "Den goda människan i Sezuan" av Bertolt Brecht att sättas upp.

Mer läsning

Annons