Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagneftjej belönad med kulturstipendium

/

Annons

Anna Ihlis har mottagit Gagnefs Kulturstipendium på 10 000 kronor och ett stipendium av Gagnef-Floda Lions Club på 5000 kronor - pengarna ska självklart gå till musiken och målet är att kunna spela in en skiva med egna låtar.

- Det känns jätteroligt och det är ett stort steg att börja framföra sin egen musik. Jag spelar i folkmusikbandet Mylta och med Anna Ihlis jazzkvartett redan, men det är först nyligen som jag har börjat framföra mina egna låtar och ta musiken mer på allvar, berättar Anna som nyligen spelat i Värmland och på en jazzklubb i Nynäshamn.

- Det var kul, det känns mysigt att spela mitt material och publiken tog emot dem jättebra, vilket var roligt för jag hade ingen aning om hur det skulle gå eller vad någon annan skulle tycka om dem.

Musikstilen kan liknas vid country med influenser av Joni Mitchell, och låtarna framförs tillsammans med basisten Janne Mannien och trummisen Björn Sima. I helgen spelar Anna Ihlis trio i kyrkorna i Mockfjärd, Floda och Gagnef. Repertoaren kommer att bestå av en blandning mellan hennes egna låtar och sånger av Monica Zetterlund.

- Jag gillar hennes musik, det är jazz men den är folklig och inte introvert, och så gillar jag Beppe Wolgers underfundiga texter också, säger Anna, som på söndagens spelning gästspelar med bland andra sin pappa Ingemar Ihlis.

Mer läsning

Annons