Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnefs radiotomtar: "En klapp i ryggen är den bästa julklappen"

Nu laddar intresseföreningarna i Djurås och Gagnef samt Radio Gagnef för julen – men närradion har redan fått sin julklapp.
– Antalet lyssnare ökar och stödet från företag och enskilda är suveränt, säger Radio Gagnefs Rune Björk inför årets julmarknad och radiosända uppesittarkväll.

Annons
Rune Björk, Radio Gagnef, framför studion och med en lotterivinst, en fågelmatningsstuga tillverkad av

Närradion har en stark ställning i Gagnef och står i centrum – inte minst geografiskt – för lördagens julmarknadsfirande i Djurås.

En del av marknadsaktiviteterna genomförs alldeles utanför studion och sändningarna – på frekvenserna 105,9 och 107,7 MHz – inleds redan klockan 11 och pågår så länge som "radiotomtarna" är vakna.

– Självklart visar vi också studion så att intresserade besökare får se hur en direktsändning går till, säger Rune Björk, som är ordförande i Radio Gagnef.

Genom övergången till digital har närradion fått större möjligheter att lämna studion och sända från olika delar av kommunen. Under julmarknaden kommer Rune Björk att som vanligt vandra runt med den portabla sändaren och prata med "folk på byn".

Ett drygt dussintal marknadsstånd kommer att finnas i Djurås centrum mellan klockan 15 och 18 och vägarna kommer att lysas upp av 300 marschaller. Butikerna är öppna och vid närradiostudion, där det från klockan 14 säljs korv, saft och lotter, kommer Tomten – klockan 18 – att dela ut godispåsar till barnen.

– Uppsittarkvällen är den dag på året då vi har särklassigt flest lyssnare och via webben har vi lyssnare i hela världen. Vi kan också se att antalet lyssnare ökar rent allmänt och det är den bästa julklapp vi kan få, säger Rune Björk, en av närradions drygt dussinet programledare.

Det är alltså riktigt bra snurr på verksamheten och "det enda" som Radio Gagnef behöver just nu är en kassör i styrelsen.

Programmet under dagen och uppesittarkvällen ser ut så här:

Klockan 11 Kommuninformation. 12 Andlig sång och musik. Programledare: Anders Berg. 14 Dragning i medlemslotteriet – med Lars och Åke. 15 I väntan på tomten med Anders och Kjell. 17 Dans med tomtemor. Med Barbro och Marie V. 19 En natt med tomtarna. Med Tord, Lars -Erik och Conny. 21 Tomtarna på loftet: "Vi kör radio så länge vi orkar".

– Vi är tacksamma för den bästa av julklappar – det stöd som visar att verksamheten fyller en viktig funktion, säger Rune Björk, som i egenskap av verksamhetsansvarig tycker att "en klapp i ryggen är den bästa julklappen".

För dig som pluskund: Sofia Jarl vill lotsa Centerpartiet mot valseger med Alliansen

Spännande och gripande när Gunnar Lundström gästade Gagnefs Fotoklubb

De har en främmande – och "ägarlös" – bil parkerad framför huset: "Som en mardröm"

Mer läsning

Annons