Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnef fortsatt populärt hos turister

/
  • Uppskattad turistkommun. - Många turistar i Gagnef år efter år och en anledning är nog att det är lite mindre och inte så exploaterat, säger Anette Kotilainen, turistansvarig i Gagnefs kommun.  Foto: Maja Berg

Annons

- Antalet turister är konstant, och det har varit ett helt okej år ur besöksynpunkt. Väldigt många är återbesökare och anledningen till det är nog att de som har varit här trivs väldigt bra. Många uppskattar att det är lite mindre och inte så exploaterat, och även läget är bra eftersom man lätt kan göra utflykter till Siljan, Falun och Borlänge, säger Anette Kotilainen, turistansvarig i Gagnefs kommun.

Av de 4500 personer som besökte turistbyrån under julis 30 dagar var de allra flesta svenskar, men även tyskar, amerikaner och fransmän var inne på turistbyrån för att informera sig om boende, evenemang och annat.

De evenemang som har lockat flest besökare är bland andra Auktionsveckan, Hagenfesten, Komidsommarveckan och Skanka loss.

- Det är roligt, för vi har inte något jättestort utbud, men det vi har är väldigt varierat och lockar olika sorters besökare, säger Anette.

Skulle kommunen klara av att ta emot fler besökare?

- Om alla skulle komma samtidigt blir det nog problematiskt, men i dagsläget har vi överkapacitet när det gäller övernattningsplatser. Vad vi skulle behöva är fler lagom stora arrangemang, för nu har vi vissa toppar då det är proppfullt och därefter är det tomt.

Mer läsning

Annons