Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnef-festivalen får ta del av miljonstöd - listad som en av världens bästa festivaler

Artikel 2 av 28
Festivalsommar 2018
Visa alla artiklar

Festivalen Gagnef är en av 61 projekt som får ta del av ett stöd på 13 miljoner kronor som Musikverket delar ut.

Annons
Festivalen Gagnef får ekonomiskt stöd. Arkivbild.

Gagnef-festivalen som ägt rum i Ängholns Folkets Park i Gagnef sedan 2001 har beviljats ett stöd på 300 000 kronor för att de främjar "nyskapande relationer genom att bygga en inbjudande mötesplats i natursköna Ängholms folkpark".

I december gick arrangörerna till Gagnef-festivalen ut med att det var slut på ravefestandet på festivalen och att den nu skulle ha mer fokus på "sport, hälsa och rekreation"

– Vi vill inte skrämma bort någon men vi vill ärligt att det ska vara mer fokus på att må bra, vänlighet och magiska naturupplevelser, meddelade arrangörerna i en intervju med Nöjesguiden.

Festivalen har nyligen också blivit listad som en av världens femtio bästa festivaler av sajten Festicket med motiveringen: "Placerad i skogarna längs Dalälven, den här lilla festivalen är som en mystisk sammankomst du hittar i en elisabetansk saga".

Förutom festivalen Gagnef så får även musikern Ian Carr ett stöd från Musikverket på 93 000 kronor för ett projekt som ska mynna ut i minst en offentlig konsert i Falun.

Festivalen Gagnef äger i år rum den 5-7 juli.

Läs mer: Arrangören om omgörningen av Gagnef-festivalen: "Vi vill såklart inte att folk ska ta droger"

Alla artiklar i
Festivalsommar 2018
Annons