Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full rusch på ridläger

/
  • Ett helt gäng med hästintresserade tjejer som trivs på ridlägret. Marita Aronsson- Andersson längst till vänster lär dem allt om hästar.  Foto: Erika Hällberg
  • Frida Hammarin från Svedjan tycker det är roligt med ridläger och har lärt sig massor.  Foto: Erika Hällberg

Annons

På gården är det full rusch, berättar Marita Aronsson- Andersson, ägare till Bodarnas Islandshästar. Just nu är fem hästintresserade tjejer där, och allihopa är de är väldigt nöjda med lägret.

- Det är jättekul här, jag har lärt mig rida barbacka, sadla och tränsa, säger Frida Hammarin, en av deltagarna.

Deltagarna får själva välja hur länge de vill vara där, från en till tre dagar. De är där mellan nio och tre på dagarna, fikar och äter lunch tillsammans. Och tar hand om hästarna förstås:

- Vi rider ut i skogen, pysslar med hästarna och går igenom teori. Sen brukar vi rida ut i skogen på eftermiddagarna, säger Marita Aronsson- Andersson.

Deltagarna får även komma med egna önskemål om vad de vill göra under dagarna. På förmiddagen hade de en rykttävling, som gick ut på att göra hästarna lite extra fina.

- Hästarna gick runt här med blommor i man och svans, men nu verkar de ha skakat av sig dem, säger Marita Aronsson- Andersson.

Det är bara tjejer som är med i år, och alla har ridit förut. På eftermiddagen ska man rida ut på en tur igen, trots att mörka regnmoln tornar upp sig och åskan då och då ger ifrån sig ett muller.

Tjejerna trivs tillsammans på lägret, sammanhållningen är fin. Allra bäst trivs de kanske ändå med hästarna:

- De skulle väl bosätta sig hos hästarna om det fick, skrattar Marita Aronsson- Andersson.

Mer läsning

Annons