Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt Lionssatsning för cancerforskning

Lionsklubbarna i Gagnef bidrar årligen med mellan 50 000 och 60 000 kronor till cancerforskning.
Nu förbereder Lions club Gagnef-Floda – till förmån för cancerforskningen – en adventskonsert med Falu Minor Chords och Copper Town Harmony.

Annons

Julkalendern har under många år varit den största och mest inkomstbringande aktiviteten i det lokala Lionsarbetet för att få in pengar till cancerforskningen.

– Genom att vi arbetar ideellt kan vi begränsa administrationskostnaderna till i genomsnitt 1,5 procent, berättar Lions Gagnef-Flodas Lars Ljungman.

Nu – närmare bestämt lördagen den 3:e december klockan 17 – satsar klubben tillsammans med körerna och med stöd av NBV på en adventskonsert i Gagnefs kyrka.

– Vi var 2012 och 2013 med och arrangerade liknande konserter under rubriken "Kärlek till livet". De blev så uppskattade och gav så mycket pengar att vi nu genomför en adventskonsert till förmån för Lions Cancerforskningsfond.

Medverkar gör alltså manskören Falu Miner Chords och damkören Copper Town Harmony, som tillsammans med musiker är ute på en dalaturné. Närmare 60 körsångare medverkar och programmet utgörs av barbershop.

– Entrén är 150 kronor, överskottet går till fonden och biljetter säljs via turistbyråerna samt direkt vid kyrkan, berättar Lars Ljungman, arrangemangsansvarig i Lions.

Han konstaterar att kyrkan är en mycket bra konsertlokal och att klubben utöver att dra in pengar till cancerforskningen också ser det som viktigt att ge intresserade möjlighet till en musikalisk upplevelse.

– Det är två fantastiska körer som kommuninvånarna nu kan höra på hemmaplan, säger han.

Mer läsning

Annons