Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler leder skadade

Fler kommuninvånare rapporterar om sönderkörda vandringsleder och fäbodstigar.

Annons

Tidningen berättade i går att Länsstyrelsen, efter ett anonymt tips, har gjort ett fältbesök i Tryssjöbergets naturreservat och polisanmält terrängkörning på vandringsleder och myrmark i reservatet.

– Inte ens de gamla fäbodlederna i reservatet lämnas i fred av marodörerna, heter det i den anonyme tipsarens skrivelse till Länsstyrelsen Dalarna.

Flera kommuninvånare har varit i kontakt med tidningen och berättat om olovlig terrängkörning och att motocrosscyklar och fyrhjulingar kör sönder vandringsleder och fäbodstigar körs sönder.

En läsare berättar att tre fyrhjulingar kört sönder den så kallade Elementhusvägen i närheten av Orselbäcken mellan Mockfjärd och Djura.

Läsare påpekar också att det med vissa undantag är förbjudet att köra motordrivna fordon i terräng under barmarksförhållanden. Förbudet, som är till för att skydda naturen, gäller alla slags fordon som drivs med motor och omfattar även markägare.

Undantagen gäller främst körning i samband med jord- och skogsbruk, men också i samband med bland annat räddningstjänst, arbeten i friluftsområden och i särskilda tävlings- i och övningsområden.

I Gagnef har representanter för både Mockfjärds Motorklubb och Gagnefs Snöskoterklubb propagerat för lagenlig och hänsynsfull körning samt vädjat till att motorintresserade att åka på de banor och särskilda leder som är iordningställda och uppmärkta.

Mer läsning

Annons