Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem till sjukhus efter seriekrock i Djurmo

Annons

Det var vid 18.15-tiden som olyckan intäffade mellan Djurmo och Djurås längs riksväg 70, i höjd med Djurmo klack. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska en bil från Borlängehållet av okänd anledning ha kommit över på fel sida av vägen. En mötande bil försökte då att väja men kollisionen gick inte att undvika. En tredje bil tvingades tvärbromsa för att undvika att köra in i de två bilar som kolliderade med följden att en fjärde bil körde in i den bromsande bilen bakifrån.

Sammanlagt färdades sex personer i de fyra bilarna, varav ett tremånaders spädbarn i den bil som kom över på fel sida.

Räddningstjänsten i Gagnef och ambulanser från både Borlänge och Leksand larmades till platsen. Fyra vuxna personer och spädbarnet fördes till Falu lasarett men enligt uppgifter ska samtliga ha klarat sig undan olyckan med lindriga skador.

Under arbetet med olyckan och bärgningen av de fyra bilarna var riksvägen periodvis helt avstängd. Den lättare trafiken kunde ändå dirigeras om till en mindre väg genom Djurmo medan långa köer uppstod av den tyngre trafik som tvingades stanna på platsen under den dryga timme som arbetet pågick på olycksplatsen.

Mer läsning

Annons