Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett slag mot Björbo"

/
  • I tornrummet har någon rivit ner och förstört panoramabilderna med namn på berg, vattendrag och orter som kan ses från tornet.

– Det här är ett slag mot Björbo, mot arbetet för att göra bygden attraktiv och därmed mot Björbos framtid.
Så kommenterar Björbo intresseförenings ordförande Jan Åkerström den gångna veckans vandalisering av Mejdåsens utsiktstorn.

Annons

Under den gångna veckan har utsiktstornet, ett populärt utflyktsmål med hänförande utsikt över bygden och även grannbygderna, utsatts för omfattande vandalisering.

Fönster har krossats, fönsterbågar har rivits loss och slängts ner från tornet och Björbofotografen Bengt Erkers´ panoramabilder – med namn på berg, vattendrag, orter och annat som syns från tornets utsiktsrum – har förstörts.

– Det kanske värsta är att fönsterkrossningen gett duvor möjlighet att hålla till i tornet, vilket innebär att det är fullt av duvspillning, berättar Bengt Erkers, som tillsammans med John Lindholm upptäckte skadegörelsen.

Bengt Erkers säger att han är besviken och ledsen över att någon eller några personer lönar ideellt arbete på det här sättet.

Även Jan Åkerström beklagar tilltaget:

– Människor som arbetar ideellt för bygdens bästa riskerar att tröttna när andra personer saboterar deras arbete. Jag har svårt att tänka mig att vuxna människor gör på det här sättet och om det är unga människor som vandaliserat tornet är det bara ännu värre. Det är ju för deras skull som föreningen och alla goda krafter arbetar för att göra bygden trivsam och livskraftig.

Jan Åkerström har polisanmält skadegörelsen, men är beredd att ta tillbaka anmälan – om de ansvariga ger sig till känna och lovar att återställa tornet.

– Då har vi tillsammans åstadkommit något positivt genom att vi stärkt känslan för Björbo och gjort fler medvetna om behovet av arbete för bygdens framtid. Alla kan göra misstag, men det är viktigt att ta konsekvenserna av misstagen och försöka rätta till dem, anser intresseföreningens ordförande.

Mer läsning

Annons