Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tiondels järnman i Sifferbo

/
  • Hälsoprofet. Åsa Amsell, friskvårdare och tillika arrangör av Sifferbo Trippeln, återställer vätskebalansen efter fjolårets lopp.  Foto: Lisa Wedberg 
  • Starten. Så här såg fjolårets startfält ut strax före starten vid Gimmen.  Foto: Lisa Wedberg 
  • Vinnartrio. Fjolårets segrare Sven Mildenberger gratulerades av medtävlarna Staffan Eriksson och Nico Axelsson.  Foto: Lisa Wedberg 

Annons

Vid Gimmens båthus och med start klockan elva på lördag genomförs den andra upplagan av Sifferbo Trippeln.

Deltagarna, som anmäler sig vid start, ska simma 360 meter på relativt grunt vatten i sjön Gimmen, cykla 12,7 kilometer från båthusen, via Gimsbärke, till Sifferbo, där loppet avslutas med 4,4 kilometers löpning i byn och i naturområdet Änjansdalen.

Vid premiären i fjol deltog 24 personer. De kom från stora delar av Dalarna och segrade i herrklassen gjorde Sven Mildenberger, Djurmo, med tiden 50.39. Han följdes närmast av Staffan Eriksson, Gimsbärke, och Nico Axelsson, Borlänge. Bästa dam var Marina Eriksson med en tid på en timme och 45 sekunder och loppets yngste deltagare var elvaårige Jesper Wallbom, Sifferbo.

- Syftet med arrangemanget är att det ska inspirera gammal som ung att komma i gång med träningen inför hösten. Vi brukar uppmana bybor och andra intresserade att se loppet som en utmaning och att försöka få med släkt och vänner på en allsidig och nyttig träningstur i vacker natur och fin bymiljö, berättar Lisa Wedberg.

Sifferbo By- och Bygdegårdsförening står som arrangör och bland entusiasterna i arrangörsgruppen märks utöver Lisa och Örjan även byns "hälsoprofet" Åsa Amsell samt Lotta Wallbom.

- Vi har bestämt oss för att köra loppet varje år framöver, även om vädret skulle göra att vi något år skulle få färre deltagare. Ribban är satt så att alla som är beredda att träna lite ska kunna klara det, förklarar Lisa, som är fast besluten om att i framtiden själv delta i loppet.

Hennes sambo Örjan deltog i fjol och finns på startlinjen även i år.

- Klarar han det är "Wedbergsmannen" uppe i sammanlagt en tjugondels järnman, konstaterar Lisa med ett skratt.

FOTNOT: Mer information om arrangemanget finns på byns hemsida sifferbo.com.

Mer läsning

Annons