Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuråssystrar till final i Allsång på Skansen

/
  • I final. Systrarna Näs från Djurås har kommit till final i Allsång på Skansens

Annons

Av massvis med tävlande har systrarna Linnea, 10 år, och Tova, 8 år, från Djurås tagit sig vidare till final med sin sång om allsångsledaren Anders Lundin. Totalt har sex bidrag gått till final i tävlingen - vars första pris är inget mindre än att få leda en allsång, mingla med kändisar backstage och en resa med hotell till Skansen.

- Vi fick veta på tv att man kunde skicka in sitt bidrag så då började vi sjunga: Anders i mitt hjärta.. och så fortsatte det, berättar Linnea, som fick idén att vara med och tävla.

- När vi var klara med sången filmade pappa vårt bidrag och bredvid oss hade vi en klocka som pep efter 30 sekunder när tiden var ute. Vi fick ta om ungefär fem-sex gånger, säger Tova, som tycker det skulle vara pirrigt men roligt att få leda allsången ifall de vinner.

Även syster Linnea hoppas så klart på en vinst:

- Det vore kul att få komma dit, se alla artister, träffa kändisar och få de bästa platserna, säger hon, och de har redan funderat på vilken allsång de skulle välja.

- Kanske det skulle bli "Gå upp och pröva dina vingar", för den är bra och den sjöng de när vi var på allsången förra året, säger Linnea.

Vinnarna utses på söndag av Anders Lundin och Lasse Berghagen - men man kan ändå vara med och ge Anders och Lasse sin åsikt genom att rösta på sitt favoritbidrag på svt:s hemsida. Tjejerna är medvetna om den tuffa konkurrensen - men tror ändå att de ligger bra till.

- De sjungande marsvinen är populära - men det är nog svårt för dem att kunna leda en allsång, säger Linnea med ett skratt.

Rösta på systrarna Näs bidrag på: www.svt.se/allsang

Mer läsning

Annons