Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuråsskolan frias

Skolinspektionen anser – med anledning av en anmälan från pappan till en elev – att Djuråsskolan följt bestämmelserna och gett eleverna förutsättningarna att nå de uppsatta kunskapskraven.

Annons

Det var i våras som en förälder anmälde skolan för, som det heter, bristfällig undervisning i matematik och i de naturorienterande ämnena.

Föräldern konstaterade att läraren i dessa ämnen varit tjänstledig och hävdade att eleverna i stället haft flera vikarier som inte haft någon dialog, vilket medfört att det saknats en röd tråd i undervisningen.

Han påpekade också att eleverna fått ägna tid åt att städa i skolan.

Kommunen har svarat att både den tjänstlediga läraren och rektorn planerat och följt upp undervisningen och att skolan tillsammans med eleverna tog itu med nedskräpning och klotter i syfte att förbättra arbetsmiljön.

Skolinspektionen anser inte att skolan handlat fel och påpekar att skolan utöver att förmedla kunskaper också ska fostra ungdomar och göra dem delaktiga i att skapa en god miljö för lärande.

– Inget tyder på att skolan brutit mot författningarna, menar inspektionen och påpekar vikten av att den fostrande åtgärden utformas så att den inte upplevs som en bestraffningsåtgärd.

Mer läsning

Annons