Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dirtbana byggs i Djurås

/

Annons

Tillsammans med sin kollega Johan Perjons stöttar Hjalmar, mer känd som Hjalle, den grupp ungdomar som sedan i höstas diskuterar möjligheterna att bygga en dirtbana i närheten av Djurås.

Dirt är namnet på en sport som utövas med en cykeltyp som är lite av en blandning mellan Mountainbike och BMX. Cykeln är stor, men ändå så lätt att den går att använda för hopp och trick. Den körs på en terrängbana med en startplats och ett mål. Banorna byggs så att cyklisterna kan välja spår och svårighetsgrad.

Under namnet Djurås Dirt & Skate har ungdomsgruppen diskuterat med kommunen och enskilda markägare om att få anlägga en bana utanför Djurås. Men under diskussionerna dök ett annat alternativ upp och kommunstyrelsen har beslutat att upprätta ett nyttjanderättsavtal för en dirtbana på kommunal mark mellan den nya fritidsgården, Djuråsskolan, gångbanan och ravinen.

På tisdag klockan 17 ordnar Djurås Dirt & Skate ett möte i Gagnefsrummet i kommunhuset för att diskutera banbygget.

- Föräldrar och alla andra som är intresserade av att hjälpa till eller ha information om planerna är välkomna till mötet. Ungdomarna är tacksamma för all hjälp de kan få, oavsett om det handlar om bakning av bullar eller grävhjälp med grävskopor. Om allt går enligt planerna hoppas vi komma igång med bygget efter midsommar, säger Hjalle och tillägger att ungdomsgruppen har stöd av Rasmus Ljungdahl, som har stor erfarenhet av dirt och dirtbanebyggen.

Mer läsning

Annons