Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra snurr på revyn – men inte på eldskulpturen

Det var medvind för köpmännen, revyn och julmarknaden, men motvind för Konst i byn.
– Möjligheterna att provelda en eldskulptur är begränsade, fastslår Konst i byn-gruppens Margareta Gustafsson med ett skratt.

Annons

Eldskulpturen tändes – och sedan gick det mycket snabbt. Men utan den planerade snurren.

Intresset för årets Björborevy är stort. Det kunde ensemblen konstatera när den i samband med lördagens julmarknad i Björbo öppnade revylokalen och lät intresserade ta del av repetitionsarbetet.

Många tog chansen att se aktörerna öva och en del fyndade också "gamla" scenkläder.

Revyn renade nämligfen ut i garderoberna för att få plats med årets kostymeringar.

Utställningar i Lillkyrkan, marknadsaktiviteter i Länsmansgården, aktiviteter i butikerna samt körsång bidrog till att julmarknaden i Björbo i år lockade fler besökare än kanske någonsin tidigare.

De unga besökarna kunde glädjas åt bland annat tomtebesök och möjligheten att åka hästskjuts.

Marknadsaktiviteterna avslutades med att Konst i byn-gruppen tände årets eldskulptur vid Fänforsens rastplats, där en variant av ett änglaspel byggts upp av halm på en stomme av träd.

Det var meningen att det fem meter höga konstverket – med en stjärna över armar med bollar eller julgranskulor – skulle snurra samtidigt som det brann. Men av det bidde det bara – som det heter – en tummetott.

– Motvind gjorde att verket inte snurrade förrän det var nästan uppeldat. En del av den tänkta effekten gick därmed förlorad, samtidigt som konstverket brann upp rekordsnabbt, berättar Margareta Gustafsson.

Och möjligheterna att repetera eldning av eldskulpturer är av naturliga och högst eldfängda skäl "begränsade".

– Men vi har halm kvar och till nästa års julmarknad skapar vi en ny eldskulptur. Och vi har redan inlett förberedelserna.

Det är nämligen betydligt bättre snurr på konstgruppen än på eldskulpturen.

Mer läsning

Annons