Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blommor vid grav stulna

/
  • Var emd i Radio Dalarna idag tillsammans med Jonas Stentäpp (från Hjalle och Heavy) och även Bodil Ljungberg från SVT.

Annons

Nästan varje dag besöker makarna Ström sin son Jimmys grav. Likaså gjorde de i söndags då de bestörta upptäckte att någon hade ryckt upp flertalet av de plantor de satt vid gravstenen.

- Tjuvarna har inte tagit alla blommor utan lämnat några, det verkar nästan som de tagit precis de som skulle passa krukan hemma, säger Lars Ström, och tillägger att han inte tror att det är ungdomar som genomfört stölden.

- Om det hade varit ungdomar tror jag de hade slängt i väg blommorna i närheten, men vi har sökt igenom området och här finns de inte. Dessutom kände de flesta unga i byn till Jimmy och jag tror inte att någon skulle vilja göra så här mot honom, fortsätter Lars Ström.

När de besökte den lokale blomsterhandlaren fick de uppgifter om att fler personer råkat ut för liknande händelser och därför vädjar Margareta och Lars Ström och till allmänheten att rapportera i fall de ser något misstänkt.

- Jag är arg, men framför allt ledsen. Jag kan inte förstå hur någon kan göra så här mot en 17-åring, säger Margareta Ström.

Mer läsning

Annons