Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bibliotekarie med nya idéer

/

Annons

- Jag blev bibliotekarie av två skäl, dels för att jag älskar att jobba med människor, dels för att jag älskar böcker, säger Liselotte Ingvarsson.

Hon har alltid gillat bibliotek, alla berättelser, böcker och bilder som finns där. Liselotte beskriver det som en fantasivärld man kan gå in i. Hemma har hon alltid minst en bok, oftast fler, på nattduksbordet.

Där ligger ofta barnböcker också, som hon recenserar. Liselotte brukar testa en del av böckerna på sin sjuåriga dotter:

- Om hon tycker en bok är skräp läser jag om den en gång till. Barn är kanske de ärligaste recensenterna, säger Liselotte.

I våras började hon sitt vikariat som förstebibliotekarie i Djurås. Hon har många idéer om vad hon vill göra i höst.

- Vi kommer ha föredrag om olika ämnen, en kväll ska handla om 50-talsbilar, säger Liselotte.

Hon kommer vikariera i Djurås till augusti nästa år. Sedan ska hon tillbaka till sin tjänst i Falun som bibliotekskonsulent på Länsbibliotek Dalarna. Där utvecklar hon strategier för andra bibliotek.

- Det är jätteroligt att vara här och ha ett eget bibliotek där jag kan förverkliga mina idéer. Jag lär mig mycket här som jag kan ha nytta av i framtiden.

Även om hon inte varit i Djurås så länge har hon redan märkt vilken av alla böcker som är mest populär: Luftslottet av Stieg Larsson. Enligt Liselotte ska en bra roman vara trovärdig:

- Det ska vara vardagligt, lite diskbänksrealism.

Mer läsning

Annons