Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa fotbollstränaren är här

/

Annons

Svenska fotbollsförbundets utbildningsansvarige och tidigare spelare i AIK, Göran Göransson, tränaren som medverkat till fem SM-guld för IFK Göteborg, Roger Gustafsson, Falukillen, och tidigare spelaren i Zürichs, FC Grasshoppers, Mats Gren, samt skadeexperten, Palle Davidsson, ska i tre dagar coacha Gagnefs kommuns ungdomsledare i hur man tränar ett fotbollslag.

- Det är unikt att få möjlighet att få träna med de här killarna - en sådan här chans kommer inte igen, säger Sören Andersson, som tillsammans med Mockfjärds BK tog initiativet att bjuda in Sveriges tränarelit till Gagnef. Något han har lyckats med tack vare att han känt dem personligen i 20 år.

I tre dagar, med start idag, anordnas seminarier där teori varvas med praktik och information om skadeförebyggande arbete. På lördag avläggs en slags examen, då ledarnas förmåga att instruera sina spelare bedöms vid matcher som kommer att spelas under dagen.

Totalt har 15 ungdomsledare anmält sig, något Sören Andersson tycker är för lite. En målvaktsutbildning med Ulf Jakobsson, tidigare målvakt i AIK, fick ställas in eftersom ingen anmälde sig till den.

- Jag är besviken att ingen ville, jag tycker att alla klubbar i Gagnef borde ha skickat dit varsin målvakt. Uppslutningen från lagen är för dålig, egentligen är det bara Mockfjärds BK som ställer upp helt och hållet, de andra har inte visat något större intresse och jag förstår inte varför klubbarna inte tar chansen när en sådan här unik möjlighet erbjuds. En utbildning av det här slaget leder till att tränarna får bättre inblick i sitt arbete och en chans att lära sig mer, vilket bidrar till att ungdomarna blir bra mycket bättre fotbollsspelare, säger han.

Mer läsning

Annons