Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens favorit går i pension

/

Annons

- Det är tråkigt att han slutar för det är roligt att känna busschauffören, säger Anton Karlsson som åkt med Arne till skolan sedan första klass. Nu går han i sexan och står beredd med blommor när Arne, ovetandes om uppståndelsen, svänger in vid skolans parkering.

- Jag hade ingen aning om det här, säger Arne, påtagligt rörd och omskakad av stundens hetta, när han möter alla barn som överöser honom med blommor, tackkort och kramar.

- Visst ska det bli skönt att få tid att måla om huset, gå ut med hunden och gå på gymmet - men just nu känns det mest trist - jag känner ju alla här, både barnen och deras föräldrar, fortsätter han.

Kerstin Sjöberg är biträdande rektor på Djurås skola och uppskattar också Arne Bomarks värdefulla insats under åren.

- Han är otroligt mån om alla elever och tar ansvar, om någon elev är stökig tar han kontakt med föräldrar och tack vare det har bussturerna varit lugna. Och så har han ett varmt hjärta också, säger hon.

Sjätteklassaren Oscar Söderlund är också på plats för att säga hej då. Han håller med om att Arne är sjysst - men avslöjar att han en gång lyckades med konststycket att backa in i en lada.

- Ja, det stämmer, skrattar Arne, det hände för sex år sedan. Bakrutan gick sönder - men det är också det allvarligaste som hänt på alla dessa år.

Mer läsning

Annons