Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arosenius jagas av FBI

/

Annons

Erik Arosenius har varit bosatt på ett flertal olika adresser i Florida sedan 1995, då han flydde från en permission. De senaste sju månaderna har Erik Arosenius, 38, bott i en lyxlägenhet i hamnstaden Melbourne i Florida. Enligt den lokala tidningen, Florida Today, gjorde FBI ett tillslag i Arosenius lägenhet i fredags.

Vittnet, Jim Shaw, som var ute och gick med hunden såg polisen gå in i hans lägenhet i det välbevakade, exklusiva bostadsområdet.

– De gick in med dragna vapen, säger han till Florida Today.

Enligt uppgift till Florida Today bodde Arosenius tillsammans med en kvinna och två barn i lägenheten. Ägaren till byggnaden Pam Harbaugh, uppger att familjen var "trevlig, snäll och omtänksam" och att det enda problemet de hade medfört var deras livliga hundar.

Under namnet Erik Rose, och har Arosenius kunnat skaffa körkort, jakt- och fiskekort. Han har även vapenlicens, något som normalt sett fordrar en kontroll av brottsregistret.

Tidningen kunde i förra veckan berätta om hur Erik Arosenius syster och, tillika tidigare koncernchef för Åkerströmsföretagen i Björbo, och verkställande direktör i Åkerströms Trux AB, Marianne Arosenius, anställt sin bror i företagets verksamhet i USA. Erik Arosenius rymde 1995 från ett sex år långt fängelsestraff för mordförsök på sin tidigare hustru.

Mer läsning

Annons