Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Gagnefsföretagare utsedda

/
  • Prisutdelning. Företagarnas representant Ove Boman, till vänster, överlämnade priset för Årets företagare i Gagnef till Anna och Klaus Lorenz.

Annons

I motiveringen heter det att makarna Lorenz "har inom ett mycket intressant och miljövänligt energialternativ utvecklat sitt företag till att vara marknadsledande i Dalarna".

Under fjolåret ökade Djurmoföretaget, som sysslar med värmesystem baserade på sol och biobränsle, sin omsättning med 40 procent.

- Solentek har som sin affärsidé att arbetstillfällena i möjligaste mån ska finnas i Dalarna för tillverkning och försäljning, berättade Ove Boman, representant för Företagarna, när priset delades ut.

Under sammanträdet beslutade kommunfullmäktige att förändra renhållningstaxan i den hårt kritiserade delen gällande avgifter för gemensamt hämtningskärl, att reducera kommunalrådet Anders Ahlgrens arvode med 20 procent under den tid han har uppdraget som ordförande i Region Dalarna, att införa ett kommunalt vårdnadsbidrag enligt Riksdagens beslut så snart ett sådant tas, att godkänna förslagen till villkor och avtal för förskola och familjedaghem med annan utförare än kommunen samt att fastställa årsredovisningarna för kommunen och Gagnefsbostäder AB.

Flera av besluten, inte minst om det kommunala vårdnadsbidraget, togs efter lång debatt. Socialdemokraterna och miljöpartiet reserverade sig mot såväl vårdnadsbidragsbeslutet som beslutet om att möjliggöra för andra än kommunen att bedriva förskole- och familjedaghemsverksamhet.

Mer läsning

Annons