Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ängsholn har skankat loss

/
  • Legend. Spelmannen Willi Toors, som på bilden visar ett trolleritrick, är numera en självskriven artist på Skanka loss.  Foto: Maja Berg
  • Badbrudar. Helena Ringvold och Maria Skeppström (längst fram) håller i Skanka loss
  • Skanka loss-fan. – Det är skönt här, inte en massa vakter överallt, utan en vänlig och familjär stämning, säger Martin Linder, från Stockholm.  Foto: Maja Berg

Annons

Ängsholns naturskönt placerade folkpark har intagits av det kreativa gänget runt Skanka loss. Den vanligtvis traditionellt utformade parken, är till bredden fylld av alltifrån konstverk till installationer, action spa och små mysiga barer och matställen -och endast fantasin verkar sätta gränsen för vad som kan konstrueras i Skanka loss regi.

- Varje år bygger vi något nytt, i år har en ny veranda nere vid vattnet snickrats - vi underhåller den här platsen vilket känns kul eftersom det är en så vacker plats, säger Anders Westman, som är en av arrangörerna av festivalen, eller upplevelsesemestern, som den egentligen kallas.

Festivalsugna personer från hela landet har tagit sig till Ängsholn, och många besökare återkommer troget år efter år, Martin Linder från Stockholm, är en av dem.

- Det är familjärt och vänligt här och så finns det en skön gör-det-själv-anda, därför gillar jag att åka hit. Sen är det är trevligt med en liten festival också. Jag hamnade här för första gången för några år sedan genom kompisar, berättar Martin, som i natt ska genomföra ljudinstallationen "Skogstelefonen".

Skanka loss har under de sex åren som den funnits, gått från att vara en liten privat tillställning, till en festival öppen för alla med en diger artistlista. Arrangörerna, ett kompisgäng på sex personer, som alla arbetar med konst, reklam, musik eller liknande har, enligt Anders, satt en positiv prägel på Skanka loss.

- Tack vare att vi känner mycket folk i olika branscher lyckas vi få hit många bra "upcoming" artister - första året var det vi själva som ringde runt och jagade musiker och frågade om de ville spela - nu är det de som ringer oss, konstaterar han, och avslöjar att morgondagens program kommer att bjuda på överraskningar från några av Sveriges absoluta toppartister:

- Det råder stort hemlighetsmakeri kring morgondagens spelningar, men jag kan säga så mycket att jag verkligen rekommenderar dalafolket att komma hit!

Mer information: www.skankaloss.com

Mer läsning

Annons