Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsång med Järna-Elvis

/

Annons

Det var en små kaotisk början på kvällen då elverket som driver musikanläggningen inte fungerade som det skulle, men strax innan allsången fick arrangören Torkel Lilja ordning på prylarna. Det var en hel del mygg och lite små ruggigt i luften, men trots det strömmade bilarna upp för backen mot Floberget för att vara med när musikerna Hasse och Putte Ström bjöd på allsång med ett slutnummer av en känd karaktär kallad Järna-Elvis.

- Han ligger i bilen, redo att plockas fram i slutet av allsången. Man kan säga att vi kör Elvis klassiker på Järnamål, berättar Hasse Ström.

- Vi ska spexa mer i kväll också, personen han har fått namnet Sigfrid, är 82 år och har en bror som är 87 år gammal. Man kan väl säga att vår mamma hade en svår förlossning, skrattar Hasse.

Torkel Lilja är nöjd med att det kommit så mycket folk och tror på en succé. Det är första året som Hasse och Putte håller i allsången och Torkel är övertygad om att det inte är sista gången som det här kommer att arrangeras.

- Vi kommer spela till folk går hem i kväll. Jag tycker det är kul att chocka alla som kommer hit med en massa tok.

Bakom publiken steks det kolbullar för fullt och utsikten över Meidåsens fäbodar är otroligt vacker. I gräset närmast ladan där allsången håller till sitter Anna Rhen och hennes mamma i varsin stol, de är som alla andra där för att sjunga.

- Min mamma hade fäbod här en gång i tiden, därför kan man väl säga att vi är här, men det är också oroligt vackert. Järna-Elvis är en superbra idé och det är en fin utflykt en kväll som denna, fortsätter hon.

Innan allt sätter igång testar man musiknivåer och Hasse och Putte bjuder på kort skönsång. I bakgrunden springer Torkel runt, ivrig att sätta igång.

- Det kommer att bli en succé i kväll, missar men det går det bra att lyssna på hela allsången någon gång i höst, då sänds allt i Gagnefsnärradio, berättar Torkel.

Mer läsning

Annons