Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 barn uppgavs fara illa

/

Annons

Fullmäktige fastställde årsredovisningarna för kommunen och Gagnefsbostäder AB och beviljade nämnder och förtroendevalda ansvarsfrihet för 2006.

Men beslutet föregicks av en längre diskussion. Kommunalrådet Anders Ahlgren (c) konstaterade att Gagnef har den näst lägsta öppna arbetslösheten i landet och att kommunen är ensam i Dalarna om sju överskottsår i rad. Han gladde sig åt att även Gagnefsbostäder gjort ett överskott.

- Vi har också enats om att beta av pensionsskulden, vilket är viktigt eftersom den annars riskerar att bli ett hot mot framtidens barnomsorg, skola och äldreomsorg, sade han.

Ann-Gret Olsson (s) uttryckte oro för att barn- och utbildningsnämnden inte får tillräckligt med medel och inte klarat rekryteringen av nyckelresurser som specialpedagoger.

- Det är bra med överskott, men det är inte mycket att yvas över om verksamheten inte är bra för barn och familjer. Vill vi ha fler barnfamiljer måste vi ge dem en bra service och det finns föräldrar som vill att våra förskolor ska öppna tidigare, vara öppna längre och i viss mån även vara nattöppna, sade hon och efterlyste också en plan för att öka anställningsgraden för de deltidsanställda.

Mer läsning

Annons