Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gagnef-artist får stipendium för att skapa

David Rönnegård från Gagnef släppte ett hyllat album 2016, efter det har det varit tyst. Nu får han Dalapops nya produktionsstipendium.

Under hösten presenterade Dalapop tillsammans med Leksand Strand och Musikercenter ett

nytt produktionsstipendium som kommer att delas ut en gång per år. Det delas ut till ett band eller en artist som har visat motivation under det gånga året och som behöver komma iväg för att skapa eller producera i en kreativ miljö.

TV: En eftermiddag i parken med albumaktuella David Rönnegård

Att det blev David Rönnegård från Gagnef som får stipendiet avslöjades på julafton. David jobbar på järnvägen och är borta mycket. Han sökte stipendiet för att kunna få tid att arbeta på en EP som planeras att släppas nästa år.

– Med en sån här helg där jag kan få sitta med bandet, skriva och gräva ner mig i det så kommer nog mycket bra saker komma fram, säger David i ett pressmeddelande.

David Rönnegård har varit ett givet inslag på Dalarnas livescener under flera år, förra årets släppte han det hyllade abbumet "Where Rivers Roam".

Läs också: Musikduo bilar till indiefestival i Amsterdam

I vår får David och hans band tillbringa en långhelg i en stuga på Leksands

Strand med utsikt över Siljan. Musikcenter utrustar stugan med teknik efter behov och Dalapop står för övriga kringkostnader.

Läs också: Här är årets bästa låtar – enligt Mittmedias nöjesredaktörer