Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gabriel suverän

/

Dala-Järnas Gabriel Stegmayr log när han lämnade sista skjutningen med en bom. Det räckte för att segern i skidskyttets masstart-SM skulle vara klar.
– Det gick bra, log en nöjd Gabriel efter loppet, som nu tog sitt första SM-guld som senior.

Annons

SM i masstart skulle ha körts redan i höstas i Östersund men blåste då bort. Sedan tog Lima över tävlingen men då uteblev snön och tävlingen sköts fram till helgen efter nyår. Men inte heller då fanns snön i Lima, men väl på Idre Fjäll dit hela arrangemanget flyttades. Programändringar medförde samtidigt att SM-tävlingen krockade med världscupen i Obershof och OS-förberedelser.

Det spelade mindre roll för Gabriel Stegmayr som åkte taktiskt och hade ögonkontakt med Henrik Fristedt, Tullus, som ledde efter första varvet. Säkert skytte i första stående lade sedan grunden till guldet när både Henrik och blivande tvåan Victor Agestam, Östersund, fick lägga kraft på alltför många straffrundor. En bom i sista stående spelade då mindre roll för Gabriel som enkelt kunde göra straffrundan och ta spurtvarvet som ren defilering.

– Jag får hoppas att jag nu får chansen att åter köra IBU-cup, funderade Gabriel, medan han pustade i målfållan.

I damernas klass hade I 21s Elisabeth Högberg guldet klart trodde de flesta, men på upploppet blev Bettan ikappkörd och frånspurtad av Emelie Larsson, Finnskoga, som nu tog damguldet.

Det glädjande i damklassen var Dalregementets Cajsa Grape, som nu tog en meriterande bronsmedalj där hon imponerade med sitt skytte.

– Synd ändå på den första bommen, men annars är jag nöjd konstaterade Cajsa, som nu satsar helhjärtat på skidskytte.

Parallellt med SM i masstart avgjordes också tredje och fjärde deltävlingen i SWE-cup, där masstarts SM gällde som deltävling tre för seniorerna. Gabriel Stegmayer följde upp med att även vinna söndagens sprint.

I juniorklasserna blev det massor av pallplatser för dalajuniorerna, men det var bara Limas Jessica Skottheim som fixade en klasseger i yngsta damjuniorklassen.

I damernas yngsta juniorklass blev det massor av pallplatser för Jessica Skottheim lördagens cup medan det handlade om en massiv daladominans i ungdomsklasserna och då framförallt i pojkarnas klass 14-15 där limaåkare tog fem av sex pallplatser med Sebastian Jansson som dubbelsegrare. Dubbelsegrare blev också älvdalsduon Oscar Andersson och Katrin Sjödén.

Annons